Sint Maarten.
We zijn toeschouwer en zowat onderdeel van een bos waar het volop herfst is! De openheid die langzaam ontstaat, het waanzinnige kleurenpalet en de frisse wind. Het kaarsje schittert in het schemerige ochtendlicht op een tapijt van bladeren waar we in de ochtend de prachtige liederen en het verhaal van Sint Maarten hebben gezongen en gespeeld. Het verhaal over een bedelaar die ridder Maarten smeekt om hem iets te geven. Ridder Sint Maarten heeft geen brood of geld om weg te geven, toch wil hij helpen en trekt daarbij daadkrachtig zijn zwaard uit zijn schede en snijdt daarmee zonder aarzelen zijn warmende mantel in twee. De ene helft slaat hij om de rillende schouders van de bedekaar en de andere helft houdt hij zelf. Vanaf nu af aan wil hij zijn leven alleen nog maar in dienst stellen van het licht.

Met ouders en kinderen hebben we de pompoenen uitgehold en versierd tot lampionnetjes en zijn zingend langs de ouders verstopt in het bos en de bewoners van de Buitenschool gelopen. Wat een aandacht en liefde vanuit de bewoners en de ouders. De kinderen werden verrast met prachtige en heerlijke geschenken.

Op het terrein van Buitenbasis zijn op dit moment vijf woningen, een timmerwerkplaats en een groot naaiatelier. Voor de kinderen zijn de buren, de bewoners van de Buitenschool meer dan buren. Er is betrokkenheid, de sfeer is ongedwongen en de dynamiek is prachtig.