Schenkingen
Buitenbasis ontvangt geen financiering van het Rijk. Dat zou ons namelijk verplichten te groeien naar ten minste 200 leerlingen, waar wij juist kleinschalig willen blijven! We moeten dus zelfvoorzienend zijn wat betreft huisvesting, leermiddelen en lerarensalarissen. Doordat we een staatsvrije school zijn hebben we naast kleinschaligheid bovendien de ruimte om vanuit eigen inzicht en in vrijheid het onderwijs vorm te geven.

Word je blij van Buitenbasis en zie jij een toekomst voor je met meer scholen zoals Buitenbasis? Spreken de idealen en de werkwijze van Buitenbasis je aan en zou je ons (eenmalig of periodiek) financieel willen steunen? Schenkingen naar keuze worden gewaardeerd als een groot geschenk! Alle giften klein en groot zijn welkom. Mede door jouw bijdrage dragen we Buitenbasis samen.

Wil je meer informatie hierover stuur dan een mailtje naar administratie@buitenbasis.nl

Zegt het voort!
Wil je je enthousiasme delen met vrienden en bekenden?
Zo kan de vriendenkring steeds wijder en daarmee gepaard de vrijheid van onderwijs: Waarin kinderen kunnen opgroeien tot zelfbewuste mensen, die verantwoordelijkheid willen dragen voor de aarde en zich vrij voelen om hun eigen intenties en idealen in de wereld te zetten.

Stopzetten periodieke schenking
Je kunt je bijdrage stopzetten door een mail te sturen aan administratie@buitenbasis.nl

Schenkingen zijn aftrekbaar van de belastingen!

Stichting Buitenbasis heeft de ANBI-status (Algemeen nut beoogde instelling). Dit betekent dat je ons kunt schenken met belastingvoordeel. Hiervoor gelden de volgende regels:

Volledig aftrekbaar: periodieke gift
Als je ons minimaal vijf jaar lang een vast bedrag schenkt, dan kun je die gift volledig aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting, ongeacht de hoogte van het bedrag. Dit noemt de Belastingdienst een periodieke gift. Daarvoor hoef je niet langs de notaris. De Belastingdienst wil wel dat we de volgende stappen doorlopen:

  1. Download het Schenkingsformulier Buitenbasis. Vul alle gegevens, onderteken het formulier en scan/fotografeer het.
  2. Vul digitaal de overeenkomst met de belastingdienst in via de site van de Belastingdienst (periodieke gift in geld). De overeenkomst bestaat uit twee exemplaren, één voor jou (‘exemplaar voor de schenker’) en één voor ons (‘exemplaar voor de ontvanger’).
    • Laat de rubriek ‘Gegevens Instelling of Vereniging’ leeg.
    • Vul beide exemplaren in, download het en onderteken digitaal.
  3. Mail ons het ingevulde Schenkingsformulier Buitenbasis en de twee overeenkomsten met de Belastingdienst naar administratie@buitenbasis.nl
  4. Wij vullen op de overeenkomst met de Belastingdienst de ‘Gegevens Instelling of Vereniging’ in en sturen je vervolgens het ‘exemplaar voor de schenker’ ondertekend terug.
  5. Bewaar jouw exemplaar; deze gegevens heb je nodig bij je belastingaangifte. De Belastingdienst kan bij controle om de overeenkomst vragen.

Gedeeltelijk aftrekbaar: gewone gift
Een schenking zonder Overeenkomst periodieke gift kan fiscaal aftrekbaar zijn. Daarvoor gelden voorwaarden (lees deze hier). Meestal is het fiscaal gunstiger om te kiezen voor een periodieke gift. Maar als je niet voor bepaalde of onbepaalde tijd wilt schenken, is deze optie voor jou geschikt.

Steun Buitenbasis via deze marktplaats pagina!

Hou je ook zo van rondstruinen op marktplaats? En zou je ons willen steunen? Dan hebben we goed nieuws: Via marktplaats verkoopt één van onze leerkrachten Nina veel mooie spullen. De opbrengst hiervan gaat naar twee goede doelen waaronder Buitenbasis!