Van durven, dromen gingen we het in augustus manifesteren. We kregen de sleutel van de school en gingen met hulp van nog meer doeners aan de slag. Een nieuwe riolering, grondige schoonmaak, nieuwe keuken, delen gestuct, sauzen, schilderwerk, omleggen van elektriciteit en natuurlijk de inrichting. Daarnaast heeft de tuin groot onderhoud gehad. We voelen ons gezegend voor de hulp die Buitenbasis heeft gekregen; alle handige handen, het prachtige meubilair en de vele materialen.

Tot de laatste dag van de vakantie werd er hard gewerkt, dit heeft geresulteerd tot een prachtig lokaal. Met heel veel zin, nieuwsgierigheid en een gezonde spanning begonnen we een nieuw Buitenbasisjaar.

Wat kijken we terug op twee prachtige eerste weken. Het lijkt als vanzelfsprekend hoe al deze unieke kinderen elkaar inspireren, elkaar meenemen in verschillende werelden, voor elkaar zorgen en elkaar respecteren.

We malen graan, bakken broodjes, schilderen, bouwen prachtige hutten, koken, laten ons elke middag verrassen met heerlijke smaken, leren letters, rekenen met kralen, gaan op pad met de fiets, bouwen met opa Loek een laarzenrek en voetballen op het veld.

Onze oudste leerling Norea deelt graag met jullie haar eerste week:
“Ik vond de eerste week best veel lijken op wat ik voor me zag, maar hoé snel ik al vrienden kreeg, had ik niet verwacht. Ook vind ik het heel leuk om vrienden van alle leeftijden te hebben en tóch allemaal dezelfde dingen gemeen te hebben, zoals; behoefte hebben aan dingen buiten doen, niet de hele dag stil willen zitten, de dag rustig te willen beginnen en lachend spelend weer naar huis te gaan[wat ook gelukt is!]. Wat ik ook opmerk is dat school nu helemaal niet meer vermoeiend is. De kleuters zien naar mijn zicht Buitenbasis als een nagemaakte sprookjesfilm waar je hutten mag bouwen en zelf het eten mag maken. Nu ik toch over eten typ kan ik er maar beter gelijk alles over vertellen; we hebben tot nu toe…soep, 2x broodjes en pannenkoeken gemaakt en gegeten [super lekker!]. ik vind het ook fijn dat Jolien en Sofie ons de ruimte geven in dingen doen en leren, bij rekenen en dictee mag je altijd iets aan Jolien vragen, en met het buitenspelen staat Sofie voor ons klaar. In de vrijetijd mag je: Borduren, spelen met poppen en hutten, de cavia’s knuffelen, bouwen met blokken en treinsporen, soms mag je schilderen en áls je ook naar buiten mag dan gaan we: Tikkertje spelen, verstoppertje doen, kruiden zoeken en de konijnen en kippen knuffelen en voeren. Ik heb zin in de school dagen!”