Het is de laatste dag van juli en we proosten op Buitenbasis. Begin dit jaar zijn we onze krachten gaan bundelen waarbij Buitenbasis eigenlijk al geboren was. Wat een bruisende energie. En dit weekend hebben we de sleutel gekregen van ons schoollokaal. Heerlijk om van plannen creëren naar fysiek creëren te gaan. Met een vreugdevolle delegatie hebben we geproost, we gaan de komende weken slopen, schoonmaken, klussen, bouwen, inrichten en er een echte Buitenbasis vrijeschool van maken. We staan we te trappelen om eind van de zomer de kinderen te mogen verwelkomen bij Buitenbasis

Ondernemen en zijn vanuit ’t hart heeft ons ook laten besluiten om afscheid te nemen van ons vorige werk. Werk wat ons ook lief is geweest. Pracht van collega’s, Jolien haar vorige klas, en de mooie retraitegasten waar Sofie zich culinair op mocht uitleven.

Ook veel kinderen die volgend jaar starten bij Buitenbasis hebben afscheid genomen van hun school en klas. Een wereld van het kind met avonturen, belevenissen en vrienden.

We hebben nog steeds een aantal kennismakingsgesprekken staan en lopen tegen de zestien kinderen aan. We kunnen niet wachten om met deze kinderen eind augustus te starten. Er is zoveel vraag naar Buitenbasis dat we wellicht in de toekomst de mogelijkheden onderzoeken om een dependance te starten. Laat dus vooral weten wanneer je geïnteresseerd bent.

Daarnaast hebben we contact gekregen met Pieter, een filmmaker en kunstenaar. Hij gaat een mooie korte film van Buitenbasis maken om deze meer onder de aandacht te brengen en wellicht vrienden te werven van Buitenbasis die ons financieel kunnen ondersteunen.

Intussen hebben we een aantal fantastische vrijwilligers waar we heel blij van worden. Klussers, tuinders, natuurliefhebbers, kunstenaars, vrije school leerkrachten, een geneeskrachtige kruidenvrouw, leesmoeder en iemand die ons wil helpen met de administratie. En natuurlijk de bestuursleden die zich inzetten om de begroting rond te maken, een arbeidscontract op te stellen en met ons mee te denken in mogelijkheden. Wat heerlijk om Buitenbasis met zo’n brede veelzijdige groep te dragen.