Michaëlfeest.
In het vele buitenzijn beleven we volop de nazomer. Met een prachtig Michaëlfeest kon de herfst bij ons beginnen. Michaëlfeest is een feest waar moed centraal staat. Het verhaal gaat over de aartsengel Michael die vecht tegen de draak. De engel verslaat de draak en laat hem in de diepte storten. Het verhaal gaat over moed en het verslaan van het kwaad. Er is ook een oude middeleeuwse legende die aan dit verhaal doet denken. Het verhaal van Joris en de draak. Joris was een dappere ridder die een monsterlijke draak versloeg. Hij redde daarmee het leven van een prinses die aan de draak geofferd zou worden. We zingen in het bos het lied en spelen het spel van Joris en de Draak. De Jorrissen, paarden, draken en prinsessen vinden het heerlijk om deze rollen te spelen. We hebben appels geoogst in een prachtige tuin/boomgaard in Midlaren, imkerles gekregen, (appel)‘drakenmoes’ gemaakt boven het vuur en met de oudsten een michaël-parcour gedaan in het bos waar moed centraal staat.

We hebben iets te vieren…
Halverwege september is de onderwijsinspectie langs gekomen om te kijken hoe we de kinderen willen volgen/ ondersteunen in ieders ontwikkeling, op welke manier we kunnen waarborgen dat we aan de kerndoelen voldoen en of de kinderen zich veilig voelen bij Buitenbasis.
De inspectie is enthousiast over ons concept, positief verrast over de harmonieuze sfeer, hoe gretig de kinderen willen leren en hoe we alles op orde hebben. Alsof we al langere tijd bezig zijn. Wat een prachtig compliment. We zijn nu echt officieel een school!

Herfstmarkt.
Dit vieren we 15 oktober met een officiële opening met kinderen, ouders en bestuursleden. Kinderen mogen lintjes doorknippen, er is muziek, een toast, ouders, vrijwilligers en bestuursleden. Aansluitend willen we jullie allen uitnodigen voor de allereerste herfstmarkt. Dit is van 16:00 tot 17:30. We verkopen Buitenbasis producten, souvenirs, er is muziek, een Michaëlparcours en nog veel meer. Wees Welkom!

We zijn nu zes week begonnen, en het is zo’n groot cadeau. Het is zo’n prachtige klas, waar ieder kind zo’n prachtig uniek onderdeel van is.