Nieuw team
We zijn dit schooljaar gestart met een nieuw team; mooie mensen, pioniers en verwonderaars.
Met Martin; deze muzikant laat ons voelen hoe verbindend muziek kan zijn; zingend, dansend, op de gitaar, accordeon of samen op de Indonesissche angklung.
Lesley die ons laat beleven wat kunst is voor jou. Van landart tot kunstprojecten in ons eigen kersverse Buitenbasis-atelier die onze ogen laten schitteren.
Ardan; een leerKRACHT die de tijd en ruimte neemt om ieder kind te zien en te begeleiden wanneer dit nodig is. Dynamisch en integer.
Nina; nog een leerKRACHT, rots en watertrainer, liefdevol, licht en verbindend.
Sofie; de heldere constante, smaakpionier en alle dagen aanwezig.
Erik; stabiel en toch speels, iemand met een haarfijn kompas. Erik is er dit schooljaar twee dagen per week vanuit zijn opleiding service, welzijn en zorg.
Francien; volgt haar hart: Vanuit de zij-instroom Vrije School PABO zal Francien er na de herfstvakantie op de vrijdagen zijn.

Afgelopen weken
Het is nu al herfstvakantie! We hebben veel beleefd.
Periode onderwaterwereld waar we toeschouwer waren van een reusachtig zeeschip wat te water werd gelaten, het ontdekken van o.a. het zoetwaterleven in de Drentse Aa en de kringloop van water, het zelf maken van zoutkristallen en alles over vissen geleerd van één van onze leerlingen.

Michaëlsfeest
Natuurlijk het Michaëlsfeest. Michael is het feest van moed, van innerlijk wakker zijn. Om onze moed te verzamelen om het gevecht aan te gaan met onze eigen draken en de wereldse draken die bevochten dienen te worden.
Deze dag hebben we samen met het Labyrint (een school voor Voortgezet Eigenwijs) gevierd. Een groot succes. Er zijn vele parcours afgelegd die de leerlingen dapper en fier hebben getrotseerd, er zijn drakenbroden gebakken met pompoensoep boven het vuur en de leerlingen van Buitenbasis hebben het verhaal van ridder Joris en de draak nagespeeld.

Vrijdaglunch
Daarnaast hebben we op vrijdag ons restaurant geopend! We koken met de leerlingen op vrijdag een heerlijke lunch waarbij er elke keer twee tot vier gasten kunnen aanschuiven. Wel graag vooraf reserveren. Meer informatie kan je hier vinden.

Herfstmarkt
Daarnaast is het de 28ste feest! En jullie zijn allemaal uitgenodigd! De herfstmarkt van Buitenbasis (en het Labyrint is er ook!) met heerlijke muziek, taartjes, leuke kraampjes en herfstige taferelen.
Welkom!!!