De groep is groeiende, qua grootte maar ook in ieders ontwikkeling.
Zo mooi hoe ieder kind vanuit eigen kracht mag stralen, zijn eigen weg mag gaan en wij ons best doen om ieder te begeleiden. Een weg, zo authentiek en onvergelijkbaar. Vanuit deugden zoals wilskracht, liefde, moed, vertrouwen en loyaliteit is er de mogelijkheid om de verbinding met elkaar aan te gaan. Om te ontdekken, verwonderen, inspireren, bewust te worden, grenzen te stellen, te incasseren en ruimte te kunnen geven en nemen wanneer dat nodig is.

Stagiaire
Deze maand worden we als groep versterkt door Lente. Ze heeft een tussenjaar na de middelbare school ingevuld met eigen stageplekken waaronder Buitenbasis. Wat een cadeau is haar liefdevolle aanwezigheid. Mooi deze aanvullende karakters, temperamenten, levensfases en leeftijden in de groep; van 4 t/m 12-jarigen, een 19-jarige, een dertiger een veertiger en daarnaast de verschillende bewoners in de leeftijd van 0 tot 70 op het terrein. Wat een verrijking.

Gastlessen
Ook worden we wekelijks aangevuld door inspirerende gastleerkrachten. Janneke is er elke donderdagochtend en creëert prachtige projecten waar de kinderen ijverig mee aan het werk gaan. Ze vilten, bewerken speksteen, trekken kaarsen, ontdekken verschillende druktechnieken, maken vogeltaarten en vriendschapsarmbandjes.

Op maandagmiddag maken we muziek met musicus Martin. Wat heerlijk is dit! Een aantal kinderen krijgen in kleine groepjes gitaar en ukelele les, we zingen begeleid door Martin op zijn accordeon en leren als groep spelen op de Indonesische angklung. Middagen vol kleur, klank, verwondering, doorzettingsvermogen en teamwork.

Lentemarkt
De kinderen gaan door weer en wind. De wind brengt opwinding en levenskracht en toch kijken we ook ontzettend uit naar lente… Deze zullen we natuurlijk vieren met een lentemarkt. De officiële uitnodiging komt eraan, we willen jullie bij deze alvast uitnodigen voor de lentemarkt op 29 april 2022.