Ontmoeting in de buitencircel.

De stichting is opgericht!
We zijn blij! Buitenbasis is nu officieel een stichting, een stichting die in grove lijnen de school zal besturen. Stichting Buitenbasis is samengesteld met ervaren bestuurders, dromers en concrete doeners. Zo zijn we versterkt met Jeannette Vreugdenhil, een openminded kritische denker, schooldirectrice van een kleine school in Bellingwolde en oud directrice van de Widar vrijeschool in Groningen.
Irmi Kleintunte, buurvrouw van de Buitenschool, paardenvrouw, starter van een voedselbos, een passionele inspirator en werkzaam als kinderpsychiater en Corien Oosterling, nog een paardenvrouw, daadkrachtig, scherp, helder en werkzaam op P&O gebied.

Ontmoetingsdag
Eind mei, in het laatste weekend van mei dat de zon zo uitbundig scheen, dat Bibbe de kip al een week op zeven eieren aan het broeden was, hadden wij een eerste ontmoetingsdag voor alle ouders en kinderen die zich hadden aangemeld voor Buitenbasis.
Wat een prachtdag; een ontmoeting in en om de buitencirkel. We deden eer aan dit historische buitenlokaal. Stralende mensen, spelende kinderen en mooie gesprekken. Wat een mooie groep kinderen, we kijken er naar uit om eind augustus werkelijk te starten.

Kennismaking inspectie
Jolien heeft een vruchtbaar gesprek gehad met de onderwijsinspectie. De inspecteur is blij verrast met het Buitenbasis concept en denkt graag met ons mee. Zo heeft ze de schoolgids en schoolplan ontvangen en gaat Jolien hier deze week met haar over in gesprek. Wanneer de eventuele feedback verwerkt is in deze documenten zal o.a. de schoolgids ook op de website te downloaden zijn.

Vliegende start
Samen maken we Buitenbasis! Harte-wensen trekken harte-mensen aan. Buitenbasis wordt breed gedragen; door de stichting, de oudergroep en een mooie groep mensen die Buitenbasis een warm hart toedragen. Mensen die hier blij van worden, meubels doneren, naaisters, poppenmakers. We ontvangen prachtige materialen en speelgoed voor in het schooltje. Daarnaast mensen die willen meedoen, van het meehelpen met de administratie tot het organiseren van een ambachtendag.

Vrienden van Buitenbasis
Aangezien we een staatsvrijeschool zijn ontvangen we geen enkele subsidie, daarom zijn we nog opzoek naar financiële mogelijkheden om de opstartkosten te bekostigen. Zo zijn we bezig met de vrienden van Buitenbasis constructie en staan we open voor creatieve enthousiastelingen die mee willen denken/doen om de mensen te vinden die Buitenbasis een warm hart toedragen en financieel willen ondersteunen.