De allereerste nieuwsbrief van Buitenbasis.
Wat voelen wij ons als Buitenbasis gedragen door alle hartverwarmende reacties uit de omgeving, geïnteresseerden, ouders, kinderen, scholen, kennissen en vrienden. Dank!

Dromen, durven, DOEN
Wij hebben elkaar al vaak aangekeken en uitgesproken hoe mooi het zou zijn als op deze unieke locatie in Appelbergen weer een schooltje zou beginnen. Een schooltje geïnspireerd door de antroposofie, de geschiedenis van de Groninger Buitenschool en de boerderijschool in Zijldijk. En wat is er nou mooier dan werken aan een hartenwens. Vanuit een droom zijn we vanaf januari hier vorm aan gaan geven. Door middel van mooie samenwerkingen, een levend plan en een prachtige locatie is Buitenbasis geboren.

En nu?
De plannen zijn geschreven, de website is af, we zijn bijna een stichting, presenteren de school aan mogelijke samenwerkingspartners, zijn de sponsoring in gang aan het zetten en hebben al vele mooie kennismakingsgesprekken met geïnteresseerde ouders gehad. We nemen de tijd voor deze kennismaking; geven een rondleiding over het terrein en nemen ouders mee naar hoe een dag op Buitenbasis er praktisch uit komt te zien.

Volgend schooljaar 2020/2021 gaan we van start. De Buitenbasisplannen zijn er, de natuur is er, wij zijn er, er staat een monumentaal schoolgebouw (welke voor een deel bewoond wordt door fijne bewoners) en er zal vanaf augustus een deel van de school ingericht worden als klaslokaal.
En het wordt nog mooier, eind dit jaar verwacht Coöperatie de Buitenschool (waar Buitenbasis gevestigd is) te beginnen met de renovatie/verbouw van de gebouwen, sloop van het noodgebouw, inrichting van een biologisch restaurant en wordt er een prachtig boslokaal voor de school gebouwd.
We hopen jullie zo via een maandelijkse nieuwsbrief beknopt op de hoogte te houden van de vele ontwikkelingen rondom Buitenbasis.

Vrijwilligers
Vind je het leuk om bijvoorbeeld als vrijwilliger je expertise aan te bieden, mee te helpen met de bouw of de inrichting van het boslokaal? Heel graag gaan we in gesprek met je!

Illustratie: ‘Ontkiemen’, Geertje Kapteijns – kapiteinkalk.nl